Wie zij wij?
Op dit moment bestaat Brandweer Ugchelen uit 16 vrijwilligers. De kazerne van de brandweer staat aan de G.P. Duuringlaan 13 in Ugchelen. Het verzorgingsgebied beslaat Ugchelen en de buitengebieden. Daarnaast kan het ook voorkomen dat we assistentie verlenen aan omliggende korpsen en bij regionale calamiteiten/rampen.
Wie zijn de vrijwilligers?
Vrijwilligers bij de brandweer Ugchelen zijn werkzaam in alle beroepsgroepen en komen uit alle lagen van de bevolking. Mensen zonder "bravoure", die zich betrokken voelen bij hun woon- en werkomgeving en zich daar op een positieve manier voor willen inzetten.
Wie zoeken wij?
Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en ca. 40 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in Ugchelen. Bij het korps is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren. Mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden. Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treedt op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.
Wat vragen wij?
Dat je beschikt over een goede lichamelijke en geestelijke conditie. Je bent sportief, stressbestendig en praktisch ingesteld. Je kunt improviseren en je beschikt over een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel.
Wat bieden wij?
Centraal staat dat je als hulpverlener in staat bent om mensen in noodsituaties te helpen. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met je team een klus te klaren! De mogelijkheid om je in te zetten voor het redden van mens en dier, in je eigen omgeving en binnen een hecht en gemotiveerd team, moet de voornaamste reden zijn om je aan te melden. De brandweer biedt echter meer; natuurlijk zorgt de brandweer voor een goede opleiding, zowel voor de scholing en oefeningen als voor het uitrukken ontvang je een financiële vergoeding. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. De brandweerpost van Ugchelen beschikt over uitstekende faciliteiten. Het materiaal is van een moderne en hoogwaardige kwaliteit. En uiteraard regelt de brandweer je uitrukkleding.
Aantrekkelijk voor werkgevers!
Voor werkgevers is het ook aantrekkelijk om één of meer vrijwilligers in dienst te hebben. Op grond van de Arbowet is namelijk bepaald dat in elk bedrijf één of meerdere zogenaamde bedrijfshulpverleners aanwezig moeten zijn. Indien je de opleiding voltooit lever je in die zin een positieve bijdrage aan de veiligheid binnen het bedrijf. Eventueel gaan wij graag in gesprek met jouw werkgever.
Ook dames zijn welkom!
Er komen steeds meer vrouwen in de uitrukfunctie bij de brandweer. Bij brandweerkorps Ugchelen is momenteel geen dame actief. Ook dames uit Ugchelen wordt nadrukkelijk gevraagd om te reageren. Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door dames en heren die bijvoorbeeld in deeltijd werken of die geen betaalde baan hebben. Ook als je overdag enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij deze post.
Interesse?
Heb je na het lezen van deze website interesse om bij de vrijwillige brandweer te komen? Vraag hier meer informatie aan.
Volg ons ook op social media!
Je kan ons volgen op: twitter, facebook, youtube of instagram.